ថ្ងៃចន្ទ ២ កើត ខែមិគសិរ ឆ្នាំឆ្លូវត្រីស័ក ពុទ្ធសករាជ ២៥៦៥ ត្រូវនឹងថ្ងៃទី៦ ខែធ្នូ ឆ្នាំ២០២១
លោកស្រី ម៉ិល ច័ន្ទទេវី ប្រធានការិយាល័យក្សេត្រសាស្រ្ត និងផលិតភាពកសិកម្មខេត្ត និងជាប្រធានសម្របសម្រួលគម្រោង (Rspp)ថ្នាក់ខេត្ត រួមជាមួយមន្រ្តីគម្រោង ចំនួន ០៣រូប សហការជាមួយសហគមន៍កសិកម្មអូរសារាយចុះអនុវត្តន៍ការងារ ៖
- ចុះពិនិត្យ នឹងរៀបចំឯកសារ កត់ត្រាពីចំនួនបរិមាណស្រូវ តាមលេខកូដស្រែនិមួយៗ ។
- វាស់សំណើមគ្រាប់ស្រូវសេីមក្រេាយពីការច្រូតកាត់ និងវាស់សំណេីមគ្រាប់ក្រេាយការហាលសំងួត។
- ណែកនាំដល់សមាជិកសហគមន៏និងប្រធានសហគមន៏ពីបច្ចេកទេសនៃការ ហាលសម្ងួតគ្រាប់ពូជស្រូវអេាយមានសុវត្ថិភាពនិងគុណភាព។ ជាលទ្ធផល៖
- G006F06ផ្ទៃដីចំនួន: (3 ha) បានបិមាណផលសរុបចំនួន6.182kg ក្នុងកំរិតអត្រា សំណើមគ្រាប់ស្រូវសេីម:20,7% -G007F01( 2ha) បានបរិមាណចំនួន:4.120kg ក្នុងអត្រាសំណើមគ្រាប់ សេីម:20.5%។
-G024F01(2 ha) បានបរិមាណផលសរុបចំនួន:4.121kg ក្នុងអត្រាសំណើមគ្រាប់ សេីម :21,5%
-G025F02 (1 ha) បានបរិមាណផលសរុបចំនួន:2.060kg ក្នុងអត្រាសំណើមគ្រាប់ ស្រូវសេីម :20.7%។
-G030F02 (3 ha) បានបរិមាណផលសរុបចំនួន:6.187kg ក្នុងអត្រាសំណើមគ្រាប់ ស្រូវសេីម :21,7%,សរុបផ្ទៃដីប្រមូលផលចំនួន11haបានបរិមាណផលសរុប:22,665តេាន។
-បានវាស់សំណេីមគ្រាប់ស្រូវស្ងួតសំរាប់លេខកូដស្រែស្រូវសែនក្រអូបG008F01ដែលមានអត្រាសំណេីមគ្រាប់:11,8%។
រក្សាសិទិ្ធគ្រប់យ៉ាងដោយ ក្រសួងកសិកម្ម រុក្ខាប្រមាញ់ និងនេសាទ
រៀបចំដោយ មជ្ឈមណ្ឌលព័ត៌មាន និងឯកសារកសិកម្ម